Status

Metrostaking 8-9 januari 2017

Bij vakbonden aangesloten metrostationspersoneel is van plan het werk neer te leggen van 18.00u op zondag 8 januari tot 18.00u op maandag 9 januari 2017. De verwachting is dat gedurende en na deze 24-uursstaking het metroverkeer in Londen ernstig ontwricht zal zijn.

De meeste metrostations in Zone 1 zullen gesloten blijven en op de trajecten van de Victoria Line en de Waterloo & City Line zullen geen metro’s rijden. Er zullen meer bussen en rivierbootdiensten worden ingezet, maar bussen, treinen en wegen zullen naar verwachting veel drukker zijn dan normaal, met name op routes van en naar de belangrijkste overstapstations.

Overstapstations

Hoewel reguliere (National Rail) treindiensten geen last zullen ondervinden van deze staking, ontbreken de metroverbindingen van en naar de belangrijkste treinstations.

Reizen naar vliegveld London Heathrow

Metro’s op de Piccadilly Line zullen tijdens de staking enkel tussen Hammersmith en het Heathrow station voor Terminals 1, 2 en 3 rijden. Er zullen geen metro’s van en naar Terminal 4 en Terminal 5 rijden.

Docklands Light Railway (DLR) & reizen naar Canary Wharf

DLR-treinen rijden mogelijk volgens een aangepaste dienstregeling richting station Bank, met treinen die soms niet verder zullen rijden dan Shadwell of Tower Gateway. Er zullen wel DLR-treinen naar Canary Wharf zijn maar deze zullen drukker zijn dan gewoonlijk. Er zijn ook rivierbootdiensten die centraal Londen verbinden met Canary Wharf.

De officiële (Engelstalige) informatie met betrekking tot deze staking vind je hier. Daarnaast word je aangeraden om op Twitter @TfLTravelAlerts, @TfLTrafficNews en @TfLBusAlerts te volgen voor de meest actuele informatie.