Openbaar Vervoer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26 september 2012 omstreeks 04:56u.

Bekijk voorafgaand aan elk bezoek dat je aan Londen maakt sowieso even Visit London en Transport for London’s London Loop voor de meest recente evenementen- en reisinformatie.

Voordat je je dag, weekend of week indeelt, controleer altijd even of er ergens werkzaamheden of andere dingen gaande zijn op het metronetwerk via tfl.gov.uk/check. Vooral in weekends worden vaak werkzaamheden uitgevoerd.

Als je in het buitengebied van Londen verblijft (buiten bereik van de metro en de meeste rode bussen, dus afhankelijk van trein- en regiobusverbindingen), dan geldt ook hier dat railwerkzaamheden vooral op weekends plaatsvinden. Bovendien zijn reguliere dienstregelingen op weekends sowieso beperkter dan doordeweeks (bijv. wel nachttreinen doordeweeks, maar niet in het weekend). Maak gebruik van nationalrail.co.uk en traveline.info om je reizen te plannen.

Het makkelijkste en naar verhouding meest betaalbare vervoerbewijs is de Oyster card (werkt niet heel erg anders dan de OV-chip); je kunt deze zelfs vooraf online bestellen en in Nederland thuisbezorgd krijgen (kost 5-8 dagen) – zie visitorshop.tfl.gov.uk. Let wel: de Oyster werkt alleen binnen Londen, op de metro, bussen, DLR en sommige – niet alle! – rivierboten en (bovengrondse) treinen.

N.B.: Websites kunnen zijn gewijzigd sinds de links ernaar op deze site werden geplaatst. Mocht je dode links of andere problemen op deze site tegenkomen, neem dan contact op via email. London for Cloggies aanvaardt echter geen aansprakelijkheid voor schade ondervonden als gevolg van links, verwijzingen of andere informatie op deze site.